Kouta-Vuores retkipolut

Kouta-Vuores retkipolut ovat erinomainen koko perheen retkikohde. Alueelta löydät useita vaihtoehtoja myös perheen pienimmille. Erityisesti Akkovaaran louhikot ja luolat tarjoavat mainion koko perheen tutkimus- ja seikkailukohteen.

Retkeilypolut sijaitsevat Koutaniemellä Oulujärven itäpuolella.

Kouta-Vuores retkipoluilla on neljä lähtöpaikkaa,
joista Akkovaaran ja Heinisuon alueella on myös toimivat pysäköintialueet.
Säännöllistä talvikunnossapitoa ei lähtöpaikoilla ole. Akkovaran lähtöpaikalle menevä metsätie on suljettu alkukeväästä kelirikon takia. Suosittelemme tällöin käytettäväksi Heinisuon lähtöpaikkaa. Polkujen varrella on lukuisia levähdyspaikkoja sekä kolme nuotiopaikkaa.Nuotiopaikat sijaitsevat Akkovaaralla ja Paljakkakallioilla sekä Pitkänsuon alueella, jossa on myös yöpymistasoinen laavu.

HUOM! Lähtöpaikoilla on vielä pysäköintialueiden rakentaminen kesken ja käyttö on omalla vastuulla. Reitin kuvauksissa on uutta ja muuttunutta tietoa. Lisäksi retkipolkujen uusi kartta löytyy sivuilta.

Huomioithan polkumme kulkijana seuraavaa:

- Polkujemme käyttö on ollut varsin runsasta viimeisen kahden vuoden aikana. Erityisesti kävijöitä on ollut runsaasti Akkovaaran alueella.

- Runsas kävijöiden määrä aiheuttaa myös luonnon kulumista. Toivomme, että polun kuormitusta tasataan sen eri osa-alueille. Rauhoitetaan Akkovaaran aluetta ja suunnataan kulkua myös polustomme muille osa-alueille.

- Hyviä lähtöpaikkoja löytyy mm. Lautavaaralta. Karttaa tutkimalla löydät helposti myös muita vaihtoehtoja hyödyntämällä mm. alueen metsäteitä, joita polustomme sivuaa.

- Hyviä taukopaikkoja löydät Paljakalta ja Pitkältäsuolta, jossa myös polustomme ainut laavu sijaitsee. Käy tutustumassa myös näihin. Paljakkakalliot ovatkin koko polustomme kaunein usean vaaranlaen muodostama lähes yhtenäinen vaarajono, josta seitsemästä eri kohdasta näkyy Oulujärvi eri näkökulmista. Käy ja ihastu!

Kuljetaan metsässä, nautitaan luonnosta mutta muistetaan että kulkumme myös kuluttaa luontoa!